Pere in caramel de Chianti si vanilie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
3 pere, curatate de coaja,
3-4 linguri generoase de zahar,
1 pastaie de vanilie,
150-200 ml vin rosu (Chianti).
Mod de preparare:
Spalati si curatati perele de coaja. Codita o pastrati pentru estetica. Le asezati intr-un vas micut pe pat de zahar. Despicati pastaia de vanilie, si scoateti maduva cu ajutorul unei lame de cutit. Atat pastaia cat si maduva, le adaugati in vasul cu pere si zahar. Pentru inceput, adaugati 150 ml vin. Daca textura perelor este inca ferma, dupa 10 minute de fiert, iar vinul caramelizat mai are consistenta potrivita, mai adaugati 50 ml de vin, acoperiti vasul si lasati sa traga un clocot de 7-8 minute.
In timp ce clocoteste usor, intors perele pe toate partile.
Este foarte dulce si aromata si merge foarte bine alaturi de un piscot, pandispan simplu sau stropit cu ciocolata amaruie.

Lasă un răspuns