Peste bun, ca la Giurgiu


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg grau (sau arpacas),
2 kg file-uri de peste,
1 pahar cu vin alb,
sare, piper,
500 g ceapa,
1 pahar ulei,
1 lingurita praf de cimbru,
500 g rosii,
1 legatura patrunjel,
1 lingurita boabe de mustar macinate.
Mod de preparare:
Fierbi graul sau arpacasul pana se inmoaie, cu multa apa si un pic de sare. De preferat, graul se fierbe in ceaun, sa nu se prinda. Toci ceapa si o calesti in ulei incins. Stingi prajeala cu graul fiert bine, adaugi vinul, boabele de mustar macinate, cimbrul, sare si piper si amesteci bine. Lasi sa fiarba inabusit inca 5 minute. Tai rosiile felii si incingi cuptorul. Pestele sarat, piperat il asezi pe patura de grau si il acoperi cu felii de rosii, apoi il dai la cuptor, la foc potrivit, circa o jumatate de ora. Toci patrunjelul si il presari peste peste. Pare o combinatie ciudata, dar este o mancare foarte sanatoasa si buna.

Lasă un răspuns