Peste cu cartofi la cuptor


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 peste intreg, aproximativ 2-3 kg, curatat si taiat bucati,
1 kg si jumatate de cartofi,
doua cepe rosii,
doua rosii,
8-10 catei usturoi,
sare, piper,
rozmarin,
1 lamaie taiata rondele,
ulei de masline.
Mod de preparare:
Pregatiti 2 tavi:
In prima tava puneti ulei de masline, asezati pestele taiat bucati, pe care l-ati sarat si piperat pe ambele parti. Peste puneti usturoiul si o rosie taiata rondele. Peste bucatile de peste asezati feliile de la o lamaie. Turnati in tava putina apa si dati la cuptor pentru aproximativ 20 minute, la o temperatura de 150-160 grade. Dupa cele 20 de minute, dati drumul la grill, pentru inca 10 minute, pentru a se rumeni pestele.
In a doua tava, puneti cartofii taiati cuburi si amestacati cu ulei, sare, piper si rozmarin. Puneti peste ceilalti catei de usturoi, care v-au ramas. Feliati o lamaie si puneti peste cartofi si o rosie taiata rondele. Puneti putina apa si dati la cuptor, la fel ca la peste procedati.

Lasă un răspuns