Peste cu ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg peste,
1/2 kg ciuperci,
100 ml ulei,
300 g rosii sau 200 ml suc de rosii,
un virf de lingurita piper,
o foaie de dafin,
o ramura de cimbru,
100 ml vin,
lamaie,
marar sau patrunjel,
sare.
Mod de preparare:
Dupa ce curatati peste de solzi, il asezati intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul, vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja alba. Presarati cu o lingurita de sare si puneti uuleiul. Introduceti tava in cuptor la foc submijlociu, unde lasati aproximativ o ora, ca pestele sa se friga incet; stropiti cu sosul din cand in cand, atat pestele cat si ciupercile. Dupa ce se rumeneste pe o parte, intoarceti pestele pe cealalta parte.
Serviti peste cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.

Lasă un răspuns