Peste la cuptor


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • ceapa, usturoi,
  • ulei,
  • 500 g rosii taiate in bucati,
  • sare, piper,
  • cca 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu),
  • doua linguri capere,
  • o legatura de patrunjel verde,
  • o lingura mustar.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Puneti la incins doua linguri de ulei in care caliti ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile, sare si piper, lasati sa fiarba incet cca 5 minute, fara capac. Dupa ce legumele s-au inmuiat, le rasturnati intr-un vas.
Spalati bine pestele, lasati sa se zvante, il sarati si piperati si il asezati peste rosii. Taiati marunt caperele, amestecati cu patrunjelul tocat, mustarul si restul de ulei. Cu aceasta pasta astfel preparata se ung fileurile de peste.
Acoperiti sosul cu un capac, dati la cuptor incins la 200° C si lasati pestele sa se patrunda bine pentru aproximativ 20 minute.

Lasă un răspuns