Peste file cu legume in stil asiatic


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 700 g fileuri de rechin sau alt peste alb cu carne tare, taiate in 4 bucati,
  • doua linguri sos de soia,
  • doua linguri vin alb sau sake,
  • o felie subtire de ghimbir proaspat, curatat, taiat betisoare fine,
  • doi morcovi potrivit, curatati, taiati betisoare fine,
  • 50 g teci de mazare, taiate in jumatati pe lungime,
  • 1/2 ardei gras galben, curatat, taiat betisoare fine.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Se pun fileurile intr-un vas ce incape intr-un cos pentru fierbere la abur. Se amesteca sosul de soia cu vinul alb intr-o ceasca. Amestecul se toarna peste peste. Deasupra se adauga ghimbir si morcovi.
Se umple o tigaie mare cu apa (2.5 cm inaltime). Se da in clocot. Se pune in tigaie cosul pentru fierbere la abur. Vasul cu fileuri de peste se pune in cos. Se acopera tigaia. Se fierbe pestele la abur timp de 5-6 minute. Se adauga tecile de mazare si ardeiul gras in vasul cu peste. Se acopera. Se continua fierberea circa 5 minute, pana cand pestele se desface daca este intepat cu o furculita, iar legumele devin fragede-crocante. Se servesc imediat.

Lasă un răspuns