Peste pane


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente 4 persoane:
400 g fileuri peste alb, partial decongelate,
120 g pesmet,
2 linguri parmezan ras,
1 lingura patrunjel verde tocat,
coaja rasa de la o lamaie,
1 lingura boia ardei dulce sau iute (dupa preferinte),
1 lingura cimbru uscat,
1 lingura praf granulat de usturoi,
150 ml smantana,
1 ou,
100 g faina,
100 ml ulei vegetal,
sare si piper.
Mod de preparare:
Intr-un castron, puneti pesmetul si adaugati sare si piper. Adaugati peste pesmet, parmezanul, usturoiul granulat, coaja de lamaie, patrunjelul, boiaua de ardei, cimbrul si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un castron separat, se pune un ou si se toarna smantana deasupra. Se bate compozitia cu o furculita pana se omogenizeaza. Pregatiti fileurile, taindu-le in fasii subtiri de grosimea a doua degete. Se pune faina intr-un castron si putem incepe prepararea.
Tavaliti pestele prin faina, apoi introduceti in smantana. In final tavaliti in pesmet si asezati bucatile de peste pe o farfurie.
Luati o tigaie in care puneti ulei, dupa care lasati-l la incins, la foc mediu. Puneti bucatile de peste la prajit si lasati-le pana capata o culoare maro-auriu. Dupa ce s-au rumenit, scoateti bucatile de peste pe o hartie de bucatarie, sa se scurga surplusul de ulei. Serviti cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur) si lamaie.

Lasă un răspuns