Piept de pui cu morcovi in suc de portocale


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 cana suc de portocale,
3 linguri otet balsamic sau otet din vin rosu,
4 piepti de pui, dezosati, fara piele, taiati in jumatati (circa 450 g),
1/4 lingurita sare,
1 varf lingurita piper negru,
1/4 cana faina,
2 linguri ulei,
4 cepe verzi, tocate fin,
1/2 lingurita coriandru macinat,
4 morcovi potrivit, curatati, taiati felii de 0.5 cm,
2 linguri patrunjel tocat.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron mic se amesteca sucul de portocala cu otetul.
2. Se sareaza si se pipereaza carnea. Se da prin faina. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc potrivit. Carnea se prajeste cate 3 minute pe fiecare parte, pana devine rumena. Se pune pe o farfurie.
3. In tigaie se pun ceapa verde, coriandrul si 1/4 din cana cu amestec de suc, frecand cu o spatula fundul tigaii, pentru a desprinde bucatile care s-au prins. Se lasa pe foc 30 de secunde. Se adauga restul de suc amestecat cu otetul, morcovii si carnea de pui.
Se da compozitia in clocot. Se acopera tigaia cu un capac etans, se reduce focul si se mai lasa sa fiarba circa 20 de minute, pana cand puiul este gata, iar morcovii sunt moi.
4. Se imparte pieptul de pui pe 4 farfurii. Deasupra se raspandesc cu o lingura morcovi cu sos. Se orneaza cu patrunjel.

Lasă un răspuns