Piept de pui la gratar cu sos picant de porumb si ardei gras


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 catei de usturoi, tocati marunt,
2 lingurite boia de ardei,
1/4 lingurita sare,
3 linguri suc proaspat de lamaie verde,
2 linguri ulei,
700 g piept de pui, dezosat, fara piele, de 1 cm grosime,
3/4 cana supa de pasare, degresata,
1-1/3 cana boabe de porumb,
1 cana ardei gras rosu, curatat de seminte, copt, taiat cubulete,
2/3 cana fasole neagra din conserva, scursa, clatita,
2 linguri ceapa rosie, tocata mare,
1 ardei iute jalapeno, curatat de seminte, tocat fin,
1/4 lingurita sare,
3 linguri coriandru tocat.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron potrivit se amesteca usturoiul, boiaua, sarea, 2 linguri suc de lamaie verde si uleiul. Se adauga puiul si se freaca cu marinata. Se lasa sa stea maximum 15 minute la temperatura camerei.
2. Se incinge gratarul, la foc potrivit, sau rotisorul din cuptor.
3. Pieptul de pui se frige la 7 cm distanta de sursa de caldura, cate 3-4 minute pe fiecare parte.
4. Pentru prepararea sosului : intr-o tigaie mare se incalzeste supa de pasare. Se adauga boabele de porumb, ardeiul gras, fasolea neagra, ceapa, ardeiul iute si sarea. Se infierbanta. Coriandrul si restul sucului de lamaie verde se adauga peste sos, chiar inainte de a servi. Se serveste pieptul de pui, peste care se toarna sosul.

Lasă un răspuns