Piept de rata cu ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
* 1 bucata piept de rata
* sare de Himalaya,din rîsnita
* piper-roza,negru,alb-din rîsnita
* 2-3 linguri ulei
* 4-5 ciuperci,feliate
* rozmarin
* 2 catei usturoi,întregi
* 50 ml smîntîna
* cîteva pistile safran
Se spala pieptul de rata,apoi se sterge cu hîrtie de bucatarie.Se sareaza si pipereaza bine pe ambele parti.Se pune pieptul pe partea cu piele într-o tigaie cu ulei încins, si se prajeste la foc iute timp de 5 minute.Se întoarte pe partea cealalta si se mai prajeste maxim 2 minute, apoi se baga tigaia cu tot cu piept în cuptorul preîncalzit la 200°C timp de aproximativ 15 minute.Daca îl vreti mai rozaliu doar 10-12 minute.
Se pastreaza cald.Se goleste uleiul/grasimea lasata din tigaie,se adauga ciupercile,cateii de usturoi
si ceva rozmarin 2-3 minute la rumenit.Timp în care se condimenteaza.Se adauga si smîntîna în care a stat safranul la înmuiat,si se lasa înca 2-3 minute sa scada.Se serveste cald.

Lasă un răspuns