Pizza diavolo


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente aluat:
250 g făină
130 ml de apă caldă
10 g drojdie proaspătă
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
1 lingură ulei de măsline

Ingrediente pentru sosul de rosii:
1 lingură ulei de măsline
200 g roşii, proaspete sau conservate
2-3 catei de usturoi
crenguta de cimbru
crenguta de busuioc
sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru garnitura:
100 g salam picant
100 de grame mozzarella
ceapa mica, feliata
masline negre
fierbinte ardei murat
frunze proaspete de busuioc
stropirea cu ulei de măsline

Preparare:
Drojdia şi zahărul se dizolvă în 50 ml de apă fierbinte, se acopera si se lasa intr-un loc cald să crească timp de 10 minute.
Făină se pune intr-un castron.
Se toarnă drojdia peste aluatul crescut, apa rămasă şi frământat aluatul, la sfârşitul adaugă sare.
Scoateţi aluatul, adaugati ulei de masline si framantati.
Se acopera cu folie şi se lasă într-un loc cald să crească până s-a dublat în volum.

Sucul de rosii se da prin sită şi se lasă timp de aproximativ o oră pentru a rula excesul de apa.
În cazul în care tomatele sunt conservate, le scurgem bine.
Incalzim uleiul de masline, adaugam usturoi tocat sau presat.
Adauga roşii, busuioc şi cimbru.
Gatiti la foc mic să se evapore lichidul, se adauga sare si piper dupa gust.

Modelam aluatul la un diametru de 30-32 cm
Aplicam uniform sos rece de roşii.
Aranjam salamul taiat in felii subtiri, ceapa, mozzarella cuburi, masline si chushletata.
Se presara cu ulei de masline si se coace 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 220 grade.
Putem pune frunze de busuioc proaspat pe pizza.

Va dorim pofta buna

Lasă un răspuns