Pizza rustica


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente pentru blat:
300 g faina,
120 ml apa calda,
10 g drojdie proaspata,
2 linguri ulei de masline,
1 lingura zahar,
1 lingurita sare,
Ingrediente pentru topping:
1 ceasca suc de rosii,
1 lingurita oregano,
120 g masline fara samburi,
100 g ciuperci,
150 g mozzarella,
1 carnat semiafumat,
50 g sunca,
50 g kaizer,
1 ardei kapia,
sare, piper.
Mod de preparare:
Am pus intr-o ceasca drojdia cu zaharul, o lingura de faina si le-am acoperit cu 2-3 linguri de apa calda. Am amestecat putin, apoi le-am lasat sa creasca.
Am pregatit intr-un vas faina amestecata cu sare. Am facut o gaura in mijlocul fainii si am turnat maiaua (drojdia crescuta in ceasca).
Am amestecat faina cu maiaua, am turnat restul de apa calda si uleiul. Am framantat aluatul cateva minute, pana a devenit neted si nu se mai lipea de maini. L-am lasat in vas, acoperit cu un prosop, sa creasca.

Dupa ce aluatul a dospit, l-am luat din vas si l-am pus pe blatul de lucru, peste care am presarat faina. L-am mai framantat putin, apoi l-am intins cu sucitorul, lasand un aluat de 3-4 mm grosime si un diametru de aproximativ 30 cm. Am pus aluatul in tava de pizza, pe hartie de copt, pe care am uns-o cu putin ulei de masline. Am acoperit blatul cu un strat de suc de rosii, am presarat oregano, sare si piper.
Am presarat mozzarella rasa. Peste aceasta am aranjat carnatii, kaizerul, sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul taiat rondele.
Am copt pizza la 220°C pentru aproximativ 20 -25 de minute.

Lasă un răspuns