Placinta cu capsuni si crema


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 crusta pentru placinta.
Pentru umplutura:
2 cani capsuni feliate,
1 cana zahar,
1/3 cana faina,
2 oua mari, la temperatura camerei,
1/2 ceasca smantana,
1/2 lingurita extract vanilie.
Pentru Topping:
2 1/2 linguri zahar brun,
2 linguri zahar,
1/2 lingurita scortisoara
putina nucsoara
1/4 ceasca unt nesarat, topit,
1/2 cana plus 2 1/2 linguri faina.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 176 grade C.
Intindeti crusta de placinta intr-un vas.
Pentru umplutura:
Intr-un castron amestecati faina impreuna cu zaharul.
Adaugati ouale, smantana, respectiv extract vanilie. Amestecati aproximativ 3 minute.
Asezati capsuni in aluatul de placinta. Turnati umplutura in mod egal peste capsuni.
Pentru Topping
Intr-un castron, combinati zahar brun, zaharul, scortisoara si nucsoara. Amestecati cu unt topit.
Adaugati faina si framantati cu mainile sau o spatula pana cand amestecul are o textura sfaramicioasa.
Distribuiti topping-ul uniform peste partea de sus a placinta.
Coaceti placinta aproximativ 1 ora si 10 minute.
Inainte de servire dati la racit pentru 4 ore.

Lasă un răspuns