Placinta de cartofi dulci cu marmelada de afine si nuci pecan


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
150 g afine intregi, proaspete sau congelate,
1/2 plus 2/3 cana zahar,
1/2 cana apa,
3/4 cana nuci pecan, prajite si tocate,
foi de aluat de placinta pentru un singur strat,
2 cani cartofi dulci fierti, piure,
350 g lapte degresat,
1 ou mare, batut usor,
2 albusuri mari, batute usor,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
1/2 lingurita scortisoara,
1/4 lingurita nucsoara macinata,
1/4 lingurita enibahar macinat,
1 varf lingurita sare.
Mod de preparare:
Se prepara marmelada de afine si nuci pecan: intr-o cratita mica, se amesteca afinele cu 1/2 cana zahar si apa. Se dau in clocot. Se reduce flacara si se fierb 10 minute, pana se inmoaie si crapa boabele de afine. Se adauga nucile pecan. Se lasa la racit.
Se incinge cuptorul la 230 grade Celsius. Se desface foaia de aluat intr-un disc de 30 de cm. Se aseaza intr-o forma de placinta de 25 cm. Se onduleaza marginile foii de aluat.
Intr-un castron mare, se amesteca piureul de cartofi cu laptele, 2/3 cana zahar, oul, albusurile, vanilia, scortisoara, nucsoara, enibaharul si sarea.
Se intinde marmelada in forma de placinta. Se adauga amestecul cu cartofi dulci.
Se coace timp de 10 minute. Se scade temperatura cuptorului la 175 grade Celsius. Se coace placinta 40 de minute, pana se intareste in centru. Se scoate forma de placinta din cuptor si se lasa 30 de minute la racit. Se pune la frigider pentru a se raci complet.

Lasă un răspuns