Placinta cu cirese


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
200 g margarina Delma pentru copt si gatit,
1 lingura zahar,
un praf de sare,
50 ml apa sau lapte rece,
faina cat cuprinde.
Ingrediente pentru umplutura:
750-800 g cirese coapte,
4 linguri amidon,
3-4 linguri zahar,
1 lingura suc de lamaie,
1/2 fiola esenta migdale,
25 g margarina Delma pentru copt si gatit,
1 ou.
Mod de preparare:
Tai margarina Delma pentru copt si gatit in cuburi mici, le amesteci cu faina, apa rece, sarea si zaharul. Framanti un aluat faramicios, pe care il dai la rece timp de 30 de minute. Speli si cureti ciresele de samburi, le amesteci cu zeama de lamaie, amidonul, zaharul si esenta de migdale. Intinzi jumatate din aluat intr-o foaie cu care imbraci tava de tarta, tapetata mai intai cu hartie de copt. Intepi foaia, pui umplutura de cirese, presari margarina Delma pentru copt si gatit taiata cuburi, acoperi cu restul de aluat din care intinzi o foaie cu care acoperi umplutura. Ungi placinta cu ou batut si presari zahar tos. Intepi placinta cu o furculita pentru a iesi aburii si o dai la foc mic pana se rumeneste.

Lasă un răspuns