Placinta cu ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Aluat:
500 gr faina
330 ml lapte
1 plic garant pentru aluaturi dospite
3 linguri ulei
sare
Umplutura:
2 cutii cu ciuperci
1 ceapa
1 ardei
sare, piper, boia
3 oua
marar
Topping:
1 ou
1 pahar de iaurt

Mod de preparare:
Se framanta aluatul si se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute.
Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare subtiri. Se aseaza umplutura pe jumatate si se acopera cu cealalta jumatate. Se aseaza in tava, pe hartie de copt, incretind un pic sa incapa toate trei. Turnam deasupra iaurtul amestecat cu ou si dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie patratele.

Lasă un răspuns