Placinta cu mere si nuci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foi:
10 linguri ulei,
10 linguri apa,
1 ou,
putina sare,
300 – 350 g faina,
1 lingura untura.
Ingrediente pentru umplutura:
1 kg mere rase,
100 g nuci taiate in bucati,
250 g zahar,
1 lingurita scortisoara,
1 albus,
bomboanele pentru ornat.
Mod de preparare:
Intr-un bol, pui faina, faci o gaura in mijloc si pui in ea uleiul, apa, oul si putina sare. Faci un aluat, il intinzi si-l ungi cu umplutura. Apoi impaturesti si il lasi pentru 1-2 ore, sa se odihneasca. Il imparti in doua si intinzi 2 foi subtirele. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pui prima foaie si pe ea asezi merele rase. Presari zaharul peste mere, scortisoara si nucile bucatele. Acoperi cu a doua foaie si o intepi cu o furculita. Bati un albus si cu el ungi placinta. Ornezi cu bomboanele colorate si dai tava la cupt pentru 35-40 de minute.

Lasă un răspuns