Placinta cu rubarba


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
350 g faina,
250 g margarina,
20 g drojdie proaspata,
50 ml lapte,
1 ou,
sare,
2 linguri zahar.
Ingrediente pentru umplutura:
1 kg codite de rubarba,
400 g zahar,
coaja rasa de lamaie,
pesmet.
Mod de preparare aluat:
Drojdia o dizolvi in laptele caldut si o amesteci cu restul ingredientelor pentru coca. Framantati un aluat din care intinzi doua foi. Coditele de rubarba le cureti de pielita, le tai marunt si le pui la fiert cu 200 g zahar, coaja de lamaie si apa cat sa fie acoperite. Dupa ce s-au inmuiat, le strecori si le lasi sa se scurga. Intr-o tava, unsa si tapetata cu faina, asezi o foaie, presari pesmet si pui rubarba. Peste aceasta, presari zaharul ramas si pesmet. Acoperi cu a doua foaie, intepand cu furculita din loc in loc.
Tava o dai la cuptor (incins in prealabil), la foc potrivit, lasand-o pana se rumeneste. Tai placinta rece.

Lasă un răspuns