Placinta cu spanac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 pachet de foi fine de placinta,
450 grame spanac congelat,
300 g branza feta de oaie si capra,
1/2 cutie crema branza de capra,
2 oua,
1 praz,
o legatura patrunjel verde,
100 g unt,
50 ml ulei masline,
sare,
o lingurita seminte de susan.
Mod de preparare:
Tocati prazul marunt, apoi incingeti doua linguri de ulei de masline, adaugandu-se prazul si calindu-se usor. Dupa ce scurgeti bine spanacul, decongelat in prealabil, il adaugati peste praz si continuati calirea. Maruntiti patrunjelul si adaugati la amestecul din tigaie lasandu-le pentru 5 minute sa isi combine aromele, apoi opriti focul.
Pana ce spanacul pregatit ca mai sus se va racori, pregatiti amestecul de branza. Maruntiti branza feta, adaugandu-se apoi si 1/2 de cutie din crema de branza de capra (100 de g = 3 linguri). Omogenizati cele doua tipuri de branza apoi adaugati ouale.
Dupa ce pregatiti si amestecul de branza si oua adaugati peste spanac, potriviti de sare, pregatind astfel umplutura pentru placinta. Intr-o cana puneti untul si il introduceti la microunde pentru 1 minut ca sa se inmoaie, apoi adaugati si uleiul de masline, urmand sa folositi amestecul pentru ungerea foilor.
Impartiti in trei pe lung folie de placinta, apoi le suprapuneti ca sa nu se usuce. Apoi, luati pe rand cate una asezand-o pe masa de lucru si o ungeti din abundenta cu amestecul caldut de unt si ulei de masline, suprapunand cate trei.Asezati pe marginea foilor astfel pregatite o cantitate de amestec de spanac, potrivita (faceti un calcul simplu inainte de a va apuca de treaba si impartiti compozitia in functie de cate grupuri de foi veti obtine prin taierea celor din pachet).
Rulati sub forma unui sul apoi imperechetati impletind cate doua, dupa care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungeti cu unt apoi presarati (optional) seminte de susan. Coaceti aproximativ 30 de minute.

Lasă un răspuns