Placinta cu surprize


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 kg carne proaspata de porc,
ulei de palmier pentru rumenire (sau orice alt ulei).
Ingrediente pentru supa:
2 cesti suc de ananas (compot),
3 cesti de apa,
fructele dintr-o cutie de compot de ananas,
2 linguri otet de mere,
10 catei de usturoi necuratati,
2 frunze de dafin,
piper boabe,
1 baston mic de scortisoara,
cateva cuisoare,
1 lingura sare.
Iti mai trebuie:
3 foi de foitaj cumparate,
2 oua,
bucati de carnati.
Mod de preparare:
Incalzesti cuptorul aproximativ 220 grade Celsius.
Ungi carnea cu ulei si o dai cateva minute la cuptor, ca sa se patrunda aromele.
Intr-o oala cu capac, amesteci toate ingredientele in care va fi fiarta carnea. Pui carnea in oala si o fierbi aproximativ 2 ore si jumatate pana se desprinde de pe os. Dai din nou carnea la cuptor si o intorci din cand in cand. Scoti carnea si o lasi la racit intr-o farfurie. Cand carnea de porc s-a racit suficient, cu 2 furculite, desfaci carnea in fasii subtiri si le asezi intr-o cratita cu putin din lichidul in care a fiert, strecurat in prealabil. Incalzesti cuptorul la 150 de grade Celsius. Asezi pe masa de lucru o foaie de foitaj si o rulezi cu facaletul. O umpli cu carnea de porc, peste care pui o bucata de carnat si rulezi usor, dar suficient de strans pentru ca umplutura sa nu se imprastie. Partea ramasa o ungi cu oul batut pentru a sigila placinta. Coci placinta timp de 20 de minute pana devine aurie.

Lasă un răspuns