Placinta cu urda in foaie subtire romaneasca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foi:
500 g faina,
1 lingurita sare,
1/2 pahar apa calda,
1 lingurita ulei.
Ingrediente pentru umplutura:
500 g urda,
50 g unt,
2 oua,
sare,
100 g smantana,
putin marar verde tocat.
Mod de preparare:
Pui faina intr-un castron, o amesteci bine cu apa calduta in care ai dizolvat sarea si ai pus uleiul. Framanti bine, apoi tai aluatul pe planseta si continui framantatul, lovind aluatul de planseta, de cateva ori, pana devine elastic. Acoperi aluatul cu o cratita fierbinte timp de un sfert de ora, apoi intinzi cu sucitorul 6 foi subtiri.
Umplutura se prepara asa:
Amesteci urda cu ouale, smantana, sare si marar. Intr-o tava, pui 3 foi unse fiecare cu unt si peste ele intinzi compozitia de urda. Acoperi cu alte 3 foi unse fiecare cu unt. Dai placinta la cuptor pentru 15 minute.

Lasă un răspuns