Placinta cu zacusca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
400 g faina de calitate buna,
100 g margarina Delma pentru copt si gatit la temperatura camerei,
1/2 lingurita sare,
100 ml apa minerala.
Ingrediente pentru umplutura:
1 borcan de 800 g de zacusca de vinete sau de ciuperci.
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteci faina, sarea, margarina, pana rezulta un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa calduta in care ai pus otetul. Obtii astfel un aluat elastic, pe care il lasi sa se odihneasca la rece. Intinzi pe masa o foaie de aluat pe care o tai conform imaginatiei, in cercuri sau in patrate, dar sa fie maricele pentru ca se vor impacheta. Pe fiecare figurina, pui 1-2 linguri de zacusca, apoi le impaturesti si aduni marginile pentru a proteja umplutura. Intepi putin aluatul deasupra. Ungi o tava cu margarina Delma pentru copt si gatit, pui placintelele si le dai la cuptor timp de 20-25 de minute. Cand s-au rumenit, scoti placintelele din cuptor si le servesti calde sau reci cu un fir de usturoi verde.

Lasă un răspuns