Placinta de dovleac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente
dovleac – 2 cani piure de dovleac
zahăr – 2 / 3 ceasca + 1 / 4 ceasca
lapte – 1, 5 cana condensat
Ouă – 3
scortisoara – 3 / 4 lingurita
catei – 1 praf, sol
ghimbir – 1 vârf de cuţit
coaja rasa de 1 / 2 de fructe – portocale
nucsoara – 1 / 4 lingurita
sare – 1 praf

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200 de grade. Intr-un castron mare se amesteca adecvat, atat dovleacul, coaja, zaharul cat si portocalele, apoi adaugati ouălele si laptele. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Aluatul se raspandeste in vasul de copt care e uns si se umple colturile bine si partile. Se toarna amestecul de dovleac si se pune placinta la copt timp de 15 minute la 250 de grade, apoi 45 de minute la 180 de grade. Daca este necesar, se acopera cu folie.

Se poate servi cu smantana dulce.

Lasă un răspuns