Placinta de malai cu ton si masline


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
350 g malai instant,
1 lingura cimbru proaspat, tocat,
3 linguri patrunjel, tocat,
1 lingura ulei de masline extra-virgin,
1 conserva (400 g) rosii, taiate cubulete,
1 ardei gras galben, copt, taiat felii,
1 conserva ton in saramura (200 g), scurs, maruntit,
250 g branza ricotta,
12 masline negre, fara samburi, taiate in jumatati,
1-2 lingurite cimbru proaspat, pentru ornat.
Mod de preparare:
1. Se incinge gratarul de la cuptor. Se unge cu putin ulei o tava pentru pizza (30 cm diametru). Mamaliga se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scoate de pe foc si se adauga cimbru, patrunjel, sare si piper dupa gust. Se pune cu o lingura in forma pentru pizza ; i se ridica marginile de jur imprejur. Marginea se unge cu ulei de masline. Se lasa deoparte.
2. Se fierb rosiile intr-o cratita, cu sucul lor, 6-8 minute, amestecand, pana se ingroasa sosul.
3. Se intinde sosul de rosii peste mamaliga, iar deasupra se pun fasii de ardei, ton, ricotta si masline.
Se coace 10 minute la cuptor, plasand gratarul la 15 cm distanta de foc. Cand placinta s-a rumenit, se orneaza cu frunze de cimbru si se serveste.

Lasă un răspuns