Placinta de pui cu legume


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline,
3 fire de praz (partea alba si cea verde-deschis), tocate bucati mari,
2 tije de telina, tocate bucati mari,
2 morcovi mari, curatati, taiati rondele groase,
1 cartof rosu mare, in coaja, taiat cubulete mari,
1 cana ciuperci, taiate felii groase,
3 linguri faina,
1/2 lingurita cimbru uscat, faramitat,
1/4 lingurita sare,
400 g supa de pasare, degresata,
2 cani carne de pui gatita, taiata bucati,
1 cana mazare proaspata sau congelata,
1 foaie aluat pentru placinta (25 cm),
1 ou mare batut cu 1 lingura lapte, pentru glazura.
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita mare, se incinge uleiul la foc potrivit. Se pun prazul, telina, morcovii si cartofii. Se calesc 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga ciupercile. Se calesc 5 minute. Se adauga faina, cimbrul si sarea, amestecandu-se pana se omogenizeaza. Se adauga supa de pasare. Se mareste flacara spre puternic. Se lasa compozitia pe foc timp de 2 minute, amestecand, pana cand lichidul incepe sa se ingroase. Se transfera intr-o tava pentru placinte, cu dimensiunea de 22-25 cm. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
2. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
3. Se despacheteaza foaia de aluat, verificand daca acopera suprafata tavii pentru placinte. Se unge partea inferioara a foii cu glazura de ou si se asaza peste compozitie. Se taie marginile suplimentare ale foii de aluat si se inteapa foaia, daca se doreste. Se unge partea superioara a foii cu glazura. Se fac 4 crestaturi de 2.5 cm lungime in centrul foii, ca sa poata iesi aburul.
4. Se coace 25-30 de minute, pana cand compozitia incepe sa faca bule, iar foaia de aluat s-a rumenit.
Se lasa sa stea 10 minute, inainte de a se servi.

Lasă un răspuns