Placinta de spanac cu urda si marar


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
350 g faina,
200 ml apa,
100 g margarina,
1 lingura otet,
2 galbenusuri, sare.
Ingrediente pentru umplutura:
1 kg spanac,
1 legatura marar,
500 g urda,
2 oua,
50 g smantana.
Mod preparare aluat:
Pui intr-un vas faina cernuta, apa cu otetul, margarina topita si galbenusurile batute, apoi sare dupa gust. Lasi aluatul, care trebuie sa fie potrivit de tare, la rece, timp de 2 ore.
Mod preparare umplutura:
Cureti si speli spanacul si mararul, oparesti spanacul si il lasi sa se raceasca. Tai mararul marunt si bati ouale bine. Amesteci spanacul cu ouale, urda si cu mararul si pui si putina sare. Tapetezi o tava cu margarina si o presari cu faina.
Pui in tava prima foaie, peste ea torni umplutura si pui cea de-a doua foaie.
Dai placinta la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. Poti servi placinta atat rece, cat si calda.

Lasă un răspuns