Placinta gustoasa ca la Rumeantev


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 piept de pui mai maricel (sau de gaina, gasca, rata),
500 g mazare,
4 cartofi mari,
3 oua,
200 ml smantana,
3 linguri pasta de rosii (bulion),
o ceapa mare,
50 g margarina pentru gatit,
ulei pentru prajit,
sare, piper, cimbru, marar.
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui in cuburi si il calesti in ulei amestecat cu margarina. Scoti bucatelele de piept si prajesti cartofii taiati rondele, potrivit de mari si ceapa taiata julien (mai mare). Amesteci 3 oua batute cu smantana si condimentezi cu sare si piper. Intr-o tava (nu prea mare) unsa cu ulei, asezi un strat de cartofi, condimentati cu sare, piper, cimbru uscat, apoi urmeaza un strat de mazare plus marar uscat sau verde. Peste mazare pui pieptul de pui si ceapa, urmatorul strat, care este de cartofi, iar ultimul strat este de mazare. Apoi torni pasta de tomate diluata cu un pahar cu apa si presari mararul uscat verde. Dai tava la cuptor pentru o jumatate de ora, iar cand este aproape gata, torni crema de smantana. Dai iar tava la cuptor pana se rumeneste placinta. Tai placinta in portii dupa ce se mai raceste putin, cand compozitia s-a intarit.

Lasă un răspuns