Placinta italieneasca cu spanac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
2 fire de praz (partea alba), tocate fin,
300 g spanac tocat (congelat), decongelat, scurs,
1 cana orez alb cu bob lung, fiert,
3 oua mari,
1 cana branza parmezan, rasa,
1/2 lingurita maghiran uscat, faramitat,
1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita piper negru.
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie de teflon de marime medie se incinge uleiul la foc mediu. Se rumeneste prazul circa 8 minute, pana se moaie. Se pune deoparte.
2. Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Se unge cu putin ulei o forma jena cu diametrul de 23 cm.
3. Intr-un castron de marime medie se amesteca prazul cu spanacul, orezul, ouale, 3/4 cana cu branza parmezan, maghiran, sare si piper. Se toarna amestecul in forma jena, netezindu-se suprafata. Se presara cu restul de 1/4 cana cu branza parmezan.
4. Se coace la cuptor circa 30 de minute, pana se intareste si se rumeneste. Se serveste calda sau la temperatura camerei, taiata in sferturi.

Lasă un răspuns