Placinta cu mere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
100 g zahar pudra.
Pentru aluat:
450-500 g faina,
1 cescuta apa clocotita (aprox. 150 ml),
1 cescuta ulei (aprox. 150 ml),
sare,
1 lingurita bicarbonat (stins in prealabil in otet).
Pentru umplutura:
3 lingurite scortisoara pisata,
100 g zahar,
2 kg mere.
Mod de preparare:
Curatati merele de coaja si dati pe razatoarea mare. Adaugati zaharul si scortisoara si lasati 10-15 minute pentru a se scurge lichidul din mere.
Intre timp amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana cand obtineti o coca destul de moale, dar ferma.
Aluatul obtinut il impartiti in doua. Intindeti fiecare parte pe masa presarata cu faina in asa fel incat sa obtineti o foaie cat tava de la cuptor.
Dupa ce ati intins prima foaie, o puneti in dupa care stoarceti merele foarte bine si le asezati pe foaie. Deasupra puneti cea de-a doua foaie.
Dati tava la cuptor si o lasati circa 30 de minute la foc potrivit (pana se rumeneste aluatul de deasupra).
Dupa ce placinta se mai raceste puteti presara zahar pudra pe deasupra.

Lasă un răspuns