Placinta cu mure


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
500 g faina,
200 g unt sau margarina,
200 g zahar,
doua oua,
1/2 lingura bicarbonat sau praf de copt,
coaja rasa de la o lamaie,
coaja rasa de la o portocala,
o lingurita vanilie,
o lingura smantana,
un kg mere,
5 linguri zahar,
4 linguri scortisoara macinata.
Mod de preparare:
Curatati merele de coaja, taiati in sferturi si scoateti samburii, apoi le radeti pe razatoare. Frecati faina cu untul, apoi adaugati restul ingredientelor si framantati aluatul. Pastrati albusul de la un ou. Impartiti coca in doua foi.
Asezati prima foaie in tava de 25/35 cm, peste ea merele stoarse bine de suc, presarati cu zahar si scortisoara, iar in cele din urma asezati a doua foaie.
Bateti albusul ramas si ungeti cu el foaia superioara.
Dati la cuptorul incins in prealabil la 160 grade C, timp de aproximativ 45 minute sau pana placinta devine aurie.

Lasă un răspuns