Placinta turceasca cu patrunjel si branza


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta.
Ingrediente pentru umplutura:
500-600 g branza telemea de vaca,
o mana de frunze de patrunjel,
1 lingurita seminte de chimen (optional),
2-3 linguri smantana sau iaurt,
1 ou.
Ingrediente pentru umezit foile:
1 cana de lapte,
2 linguri de unt sau 5-6 linguri de ulei,
2 oua.
Mod de preparare:
Dati drumul la cuptor. Amestecati oul cu branza, smantana, chimenul si patrunjelul, iar laptele cu ouale si untul topit ca sa ia uleiul. Ungeti o tava mai inalta cu ulei, in care puneti prima foaie, ungeti cu compozitia lichida, apoi adaugati alta foaie. Stratul de jos trebuie sa contina 6 foi, apoi puneti branza.
Adaugati restul foilor, la fel ca si cele 6 de mai sus. Peste ultima foaie turnati restul de lichid. Lasati la copt pana se rumeneste.

Lasă un răspuns