Placinta cu varza


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
1 cana lapte,
1 galbenus,
1 lingura ulei,
2 lingurite zahar ,
2 lingurite sare,
o lingura drojdie,
500 g faina.
Pentru umplutura:
varza murata taiata fin,
piper, ulei.
Mod de preparare:
Faceti aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa: amestecati drojdia cu zaharul, pana obtineti o pasta, apoi adaugati laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi incorporati faina. Lasati la cald cca. trei sferturi de ora. Caliti varza in care ati turnat piper din belsug. Intindeti aluatul, taiati in patrate, pe care le umpleti cu varza calita, apoi formati placintele, le asazati in tava in care ati pus hartie de copt, dupa care se ung cu ou. Lasati la cuptorul preincalzit cca. 3/4 ora (depinde de cuptor), pana ce sunt coapte si se rumenesc.

Lasă un răspuns