Platou cu legume preparate la abur si sos de arahide


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2/3 cana apa,
1/3 cana unt de arahide,
1 catel de usturoi, tocat,
2 lingurite ghimbir proaspat ras,
2 cepe verzi potrivite, tocate,
2 linguri zahar brun,
2 linguri sos de soia,
1 varf lingurita boia de ardei,
1 lingura suc de lamaie, proaspat stors,
6 morcovi mari, curatati, taiati pe lungime in cate 6 bastonase, sau 16 morcovi tineri, rasi,
2 ardei grasi galbeni sau rosii, mari, curatati de seminte, taiati in jumatati, apoi in felii de 0.5 cm grosime,
250 g teci de mazare, curatate, sau 250 g fasole verde, curatata,
8 ridichi, taiate rondele fine.
Mod de preparare:
1. Pentru sosul cu arahide: se clocoteste apa intr-o cratita mica. Se adauga untul de arahide, usturoiul, ghimbirul, ceapa, zaharul, sosul de soia si boiaua. Se fierb la foc mic timp de 2 minute. Se ia cratita de pe foc. Se adauga sucul de lamaie. Sosul se lasa la racit sau se pune la frigider pana la servire.
2. Intr-o cratita mare cu cos pentru fierbere la abur se clocoteste apa. Un alt vas se umple cu apa rece. Morcovii se fierb la abur, timp de 3 minute, se scot din cos si se cufunda in apa rece pentru a se raci. Ardeii grasi se fierb timp de 1 minut, se scot si se cufunda in apa rece. Se fierbe mazarea teci sau fasolea verde timp de 2 minute, se scoate si se pune in vasul cu apa rece. Legumele se scurg si se usuca folosind servetele de hartie.
3. Pe un platou se aranjeaza pe margine morcovii, ardeii grasi si tecile de mazare sau fasolea verde, iar in centru se pune un bol cu sosul de arahide. Se orneaza platoul de legume cu ridichi.

Lasă un răspuns