Porc cu ghimbir, bok choi si usturoi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 lingura sherry sec sau vin din orez,
2 linguri sos de soia,
1 lingura amidon,
1 lingurita zahar brun,
1/4 lingurita piper negru,
1 muschi file de porc dezosat (450 g), taiat in felii groase de 0.5 cm,
1 linguri ulei,
5 cani varza bok choi, tocata mare,
2 catei de usturoi, tocati marunt.
Mod de preparare:
Intr-un castron de marime medie, se amesteca 1 1/2 lingura de sherry cu sosul de soia, amidonul, uleiul de susan, zaharul si piperul. Se pune carnea de porc si se imbiba cu marinata. Se marineaza la temperatura camerei, timp de 15 minute.
Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge 1 lingura de ulei, la foc puternic. Se adauga varza bok choi. Se prajeste rapid 2 minute. Se acopera. Se mai tine pe foc 2 minute, pana se inmoaie. Se transfera pe o farfurie. Se scurge lichidul ramas in tigaie.
Se adauga restul de o lingura de ulei in tigaie. Se caleste usturoiul 15 secunde. Se adauga amestecul cu carne de porc. Se prajeste rapid 3-4 minute. Se adauga varza bok choi si restul de sherry. Se infierbanta intregul amestec. Se serveste imediat.

Lasă un răspuns