Porchetta cu salvie si cascaval


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 4 kg piept de porc (fara sorici)
  • 4-6 cepe mici
  • 10 catei usturoi
  • 8-10 fire salvie
  • 12 felii branzica topita
  • 8 felii subtiri cascaval
  • doua lamai
  • doi ardei grasi
  • doi carnaciori cabanosi
  • 400 ml vin alb
  • 400 ml supa
  • condimente pentru porc
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Curatati ceapa si usturoiul, le taiati cat mai marunt puteti. Procedati la fel si cu patrunjelul verde.
Amestecati usturoiul, ceapa, boiaua, patrunjelul si condimentele de porc cu ulei, ungeti pieptul de porc apoi cu amestecul acesta, pe partea interioara.
Taiati ardeiul fasiute, iar carnatii in doua pe lungime. Asezati frunzulitele de salvie, branza topita, cascavalul, feliile de ardei gras si cabanosul peste acest amestec si rulati cat mai strans puteti. Legati apoi cu ata alimentara, ungeti cu ulei si dati cu sare, piper si boia.
Puneti porchetta in tava unsa cu putina untura, adaugati supa si vinul si dati apoi tava la cuptorul preincalzit la 160 grade C pentru aproximativ 2,5 – 3 ore. Intoarceti porcheta pe toate partile pana cand se rumeneste uniform. Serviti porcheta alaturi de o portie de cartofi si de o salata de varza cruda.

Lasă un răspuns