Prajitura Alba ca Zapada


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foi:
2 galbenusuri,
1 ou intreg,
6 linguri lapte,
6 linguri ulei,
1 lingurita amoniac stins in otet,
6 linguri zahar praf,
aprox 400 g faina.
Ingrediente pentru crema:
250 g margarina Rama,
300 ml lapte,
50 g amidon alimentar,
200 g zahar,
2 plicuri zahar vaniliat,
sucul de la o jumatate de lamaie.
Mod de preparare:
Am amestecat ingredientele pana am obtinut o coca omogena. Am impartit coca in 4, am intins fiecare parte pe masa presarata cu putina faina, apoi am pus-o pe fundul unei tavi si am copt-o 4- 5 minute cu atentie sa nu se arda.
Crema:
Am amestecat amidonul cu lapte, zahar si zahar vaniliat si apoi am pus craticioara pe foc mic amestecand pana se ingroasa. Am lasat sa se raceasca. Separat am frecat putin margarina sa se desfaca si am adaugat apoi putin cate putin din crema racita. Am adaugat si sucul de lamaie si am mixat bine. Am obtinut o crema fina, pufoasa. Am umplut foile si deasupra am presat zahar pudra.
Am taiat prajitura a doua zi cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa calda.

Lasă un răspuns