Prajitura cu caise si mascarpone


Ingrediente
  • 250 g faina
  • 250 g branza mascarpone
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 800 g caise (400 g cuburi / 400 g felii subtiri pentru ornat)
  • un varf cutit de sare
  • 1 pachet de 16 g praf de copt
  • 1 pachet de 0.05 g extras de vanilie
  • zahar pudra
  • 3 linguri gem de caise (poate fi inlocuit cu orice gem care are gust similar)
  • scortisoara (optional)
  • frunze de menta (optional)
_ads

Mod de preparare:

Bateti oualele cu zaharul si sarea pana cand amestecul devine deschis la culoare si pufos. Puneti mascarpone intr-un alt castron si amestecati pana se inmoaie.

Combinati amestecul de oua cu mascarpone si amestecati usor.

Adaugati faina cernuta, praful de copt si extract de vanilie. Amestecati usor pentru a combina. Adaugati cele 400 de grame cuburi de caise si amestecati in continuare pana la omogenizare.

Puneti amestecul intr-o forma cu diametrul 28 cm, unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru aproximativ o ora.

Daca vi se pare ca se coace prea rau la suprafata, inveliti tortul intr-o foloe de aluminiu si lasati-l la copt in continuare. Faceti testul cu o scobitoare.

Dupa ce scoateti prajitura de la cuptor lasati la racit inainte de a decora.

Dupa ce se raceste scoateti din tigaie si decorati cu felii de caise, gem de caise pe care in prealabil il incalziti 2 minute.

Dupa ce acoperiti prajitura cu felii de caise, presarati zahar pudra, scortisoara si puneti 2-3 frunze de menta.

Lasă un răspuns