Prajitura cu capsuni si bezea


Ingrediente
  • Ingrediente pentru blat:
  • trei galbenusuri,
  • 150 g zahar,
  • un pachet unt,
  • doua linguri smantana,
  • un plic praf copt,
  • un plic zahar vanilat,
  • coaja unei lamai,
  • 150 g faina,
  • 300 g capsuni,
  • Ingrediente pentru bezea:
  • trei albusuri,
  • 6 linguri zahar pudra,
  • un varf cutit sare,
  • o lingurita zeama de lamaie,
  • un plic zahar vanilat.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Amestecati zaharul cu galbenusurile, adaugati untul, smantana si restul ingredientelor. Obtineti o coca foarte moale, pe care o intindeti in tava tapetata cu hartie de copt. Folositi o tava mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti. Asezati jumatati de capsuni peste blat, dati la cuptor pana e aproape coapta, aproximativ 15 minute, in functie de cuptor.
Intre timp preparati bezeaua:
Mixati albusurile cu sarea, zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra cate o lingura. Intindeti peste parajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, pana ce se intareste bezeaua. Taiati prajitura dupa ce s-a racit, ornati cu felii de capsuna, inainte de servire.

Lasă un răspuns