Prajitura caramel


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
6 albusuri,
200 g zahar,
100 g nuca tocata,
2 linguri faina,
1 praf de copt,
4 cuburi de ciocolata de menaj alba.
Ingrediente pentru crema:
6 galbenusuri,
12 linguri zahar,
1 pachet unt,
2 linguri apa,
200 g nuca tocata.
Pregatesti blatul asa:
Bati spuma albusurile cu zahar, adaugi nuca, faina si praful de copt. Torni compozitia in tava unsa cu unt si o dai la cuptor circa 25 de minute. Dupa ce s-a copt, scoti blatul si razi imediat ciocolata deasupra.
Pregatesti crema asa:
Freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma. Separat, caramelizezi zaharul, adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic. Adaugi apoi galbenusurile, nuca macinata, amesteci si lasi la fiert pana se ingroasa crema.
Odata facuta crema, o adaugi peste blatul racit. Lasi prajitura catva timp deoparte si apoi o poti taia in bucati potrivite.

Lasă un răspuns