Prajitura chocofest


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru foaie:
200 g faina,
120 g unt,
1 lingura zahar,
1 ou,
1 praf de copt,
1 lingura smantana,
8 linguri gem (caise).
Ingrediente pentru blat:
6 oua,
250 g zahar,
250 g nuca macinata.
Ingrediente pentru crema:
3 oua,
150 g zahar,
2 linguri cacao,
100 ml cafea (preparata),
300 g unt.
Mod de preparare foaie:
Amesteci toate ingredientele si formezi coca, pe care o dai pentru jumatate de ora la frigider, apoi o intinzi in tava cu ajutorul unui pahar rotund. Ungi foaia cu gem de caise.
Mod de preparare blat:
Bati spuma tare albusurile, apoi adaugi zaharul, amogenizezi si apoi adaugi galbenusurile, iar in final, nuca macitanata. Acest amestec il torni peste foaia din tava. Dai la cuptorul preincalzit pentru 45-60 de minute, verificand daca e copt.
Mod de preparare crema:
Intr-o tigaie de teflon (mai inalta) amesteci ouale cu zaharul si cafeaua racita. Adaugi cacaua, pui tigaia pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa (ca mierea). Lasi crema la racit si apoi incorporezi treptat, untul (la temperatura camerei) din care scoti apa. Dupa ce s-a racit blatul il ungi cu aceasta crema si presari nuca macinata din belsug.

Lasă un răspuns