Prajitura cu ciocolata neagra


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 200 g unt nesarat, la temperatura camerei,
  • 200 g zahar,
  • 4 oua,
  • o lingurita extract de vanilie,
  • 2 lingurite rom,
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina,
  • o lingura praf de copt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • o lingura pudra de cacao,
  • 100 g ciocolata neagra topita.
  • Pentru topping:
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 5 linguri lapte,
  • o lingurita extract de vanilie.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C. Ungeti o tava rotunda cu diametrul de 22 cm sau doua tavi rotunde cu gaura. Cerneti faina, sarea si praful de copt. Bateti untul si zaharul pana se formeaza o textura cremoasa. Adaugati ouale unul cate unul, batand bine dupa fiecare.
Adaugati extract de vanilie, rom si lapte si omogenizati.
Amesteca usor, cu o spatula, ingredientele cernute, apoi cu cel de-al doilea amestec.
Impartiti aluatul in doua. Jumatate din aluat il amestecati cu ciocolata topita iar cealalta nu.
Împartiti aluatul în jumatate si se amesteca cu ciocolata topita cacao si la o petrecere. Puneti aluatul in tava, din ambele amestecuri, si cu ciocolata si fara, si dati la cuptor timp de 30-40 minute.
Topping-ul:
Topiti ciocolata si amestecati cu laptele si vanilia, apoi puneti pe tortul inca cald.

Lasă un răspuns