Prajitura cremoasa cu ciocolata


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Blat:
260 gr faina
25 gr cacao
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat
215 gr zahar
113 gr unt
2 oua
250 ml lapte
Umplutura de branza:
250 gr branza philadelphia cu continut redus de grasime
50 gr zahar
Glazura:
360 gr zahar
125 ml lapte
100 gr ciocolata amaruie

Se freaca branza Philadelphia cu zaharul. Apoi se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand ouale, apoi faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si bicarbonat, alternativ cu laptele. Se obtine o compozitie cremoasa din care jumatate se intinde in tava. Peste jumatatea de blat negru se intinde crema de branza. E mai usor daca se aseaza gramajoare cu lingurita, din loc in loc, si apoi se niveleaza. Deasupra se aseaza cealalata jumatate de blat negru. Se niveleaza bine si se introduce la cuptor la 180C, timp de 1 ora. Se topeste ciocolata cu laptele apoi se freaca bine cu zaharul.Se toarna peste prajitura rece.
Eu am facut un sos de ciocolata, din ciocolata topita si putin lapte. Peste sos am presarat migdale maruntite.

Lasă un răspuns