Prajitura cu cirese


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
300 g foitaj,
faina,
600 g compot de cirese,
2 linguri amidon alimentar,
2 linguri zahar pudra,
500 ml frisca,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic intaritor de fructe.
Mod de preparare:
Intinzi aluatul de foitaj pe o planseta pudrata cu faina, de marimea unei tavi de 20×40 cm. Pui foaia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si o intepi cu furculita. Dai la cuptor pentru 20-25 de minute. Ciresele le pui la scurs, iar din zeama pui deoparte 300 ml, din care 50 de ml ii amesteci cu amidonul. Zeama ramasa (250 ml), o amesteci cu zaharul, si o pui la fiert timp de 2 minute. Iei de pe foc, pui fructele si amesteci. Foaia o tai in doua, pe lungime. Pe o foaie, intinzi crema si dai la frigider. Bati frisca, adaugi intaritorul si zaharul vanilat. Frisca batuta o pui peste crema si acoperi cu foaia ramasa. Prajitura o tai in felii cu un cutit bine ascutit. Poti folosi cirese proaspete fara samburi, pe care le fierbi mai intai cu zahar sau alte fructe.

Lasă un răspuns