Prajitura cu crema de castane


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Blat:
6 oua
6 linguri de gris
110 gr nuca
2 plicuri zahar vanilat
6 linguri zahar
1 praf de copt
Crema:
150 ml frisca lichida Hu-la-la
250 gr piure de castane

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si grisul si se mixeaza. Voi adaugati si galbenusurile, ca asa este reteta ! Eu le-am vazut pe blatul de lucru dupa ce bagasem tava la cuptor :) A iesit bun si asa šŸ˜‰ Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt si se coace 20 de minute.

Se bate frisca si se amesteca apoi cu piureul de castane. Eu am avut piure unguresc, in ambalaj auriu ca de unt. Foarte bun si aromat, n-am mai adaugat nimic.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am taiat in doua pe latime si am pus crema la mijloc. Mergea foarte bine insiropat, dar bineinteles ca am uitat :) Se orneaza cu frisca si se tine la frigider.

Lasă un răspuns