Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Blat 1:

6 albusuri
9 linguri zahar
8 linguri faina
1 praf de copt
1 punga fructe de padure congelate

Blat 2:

6 galbenusuri
2 linguri untura( marga)
1 lingura bicarbonat stins( pf copt)
3 linguri zahar
faina cat cuprinde
100 ml zeama de la fructele de padure congelate

Crema :

1 pachet unt
5 linguri zahar
1 budinca vanilie
500 ml lapte

Mod de preparare:
Blatul 1:
Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie moale ca un pandispan. O lasam sa se coaca bine si testam cu scobitoarea.
Cand e coapta o scoatem cu hartie cu tot si o lasam sa se raceasca.
Blatul 2:
Galbenusurile se freaca bine cu untura( margarina) apoi adaugam bicarbonatul stins, zaharul, zeama de fructe si faina. Daca doriti sa fie de o culoare mai inchisa puteti adauga 2 linguri cacao.
Amestecam bine toate ingredientele si le dam in tava captusita cu hartie de copt unsa cu putin unt, la cuptor sa se coaca. Verificam cu scobitoarea.
Crema:
Facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Adaugam untul si mixam bine sa obtinem o crema pufoasa.
Intre cele doua blaturi punem crema si deasupra pudram cu zahar praf.
Pofta mare !

Tips:
Blatul 2 se poate insiropa cu un sirop cu esenta de rom.
Se poate face o glazura de ciocolata care sa se puna peste prajitura…

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns