Prajitura cu mac II


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
8 albusuri,
300 g zahar,
100 g mac,
100 g nuca de cocos,
3 linguri de faina.
Ingrediente pentru crema:
1/2 l lapte,
10 linguri zahar,
8 galbenusuri,
4 linguri de faina,
1 pachet de unt.
Ingrediente pentru glazura:
1-2 pachete biscuiti dreptunghiulari simpli,
6 linguri de zahar,
2-3 linguri cacao,
2 linguri apa,
100 g margarina.
Blatul se pregateste asa:
Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si mai bati 5 minute, pui macul, nuca de cocos, faina si amesteci bine. Compozitia o torni intr-o tava tapetata cu folie alimentara sau o ungi cu unt ori margarina si o introduci la cuptor timp de 30-35 de minute.
Crema se pregateste asa:
Amesteci laptele cu zaharul, galbenusurile si faina, omogenizezi totul intr-un vas cu un tel si pui la foc compozitia pana se ingroasa. Lasi crema sa se raceasca, apoi adaugi untul si omogenizezi.
Crema obtinuta o asezi peste blat, o acoperi cu un strat de biscuiti, apoi un strat de glazura preparata din zahar, cacao, apa si margarina pana ce devine omogen, apoi o intinzi calda peste biscuiti. Prajitura o tai dupa forma biscuitilor si lasi la frigider pentru 6 ore inainte de servire.

Lasă un răspuns