Prajitura cu mac si piersici


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Aluat:
200 gr unt
150 gr zahar
1 zahar vanilat
4 oua
300 gr faina
50 gr amidon
1 plic praf de copt
Crema:
350 ml lapte
50 gr unt
250 gr mac macinat
80 gr gris
3 linguri rom
150 gr zahar
1 compot de piersici
3 oua

Intr-un castron se amesteca untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale. Separat se amesteca faina, praful de copt si amidonul. Se cern deasupra compozitiei si se inglobeaza. Aluatul se aseaza in tava si se niveleaza. Se dau in fiert laptele si untul. Se adauga macul si grisul, cu romul si zaharul si se lasa sa fiarba putin impreuna. Se ia vasul de pe foc si compozitia se lasa sa se raceasca. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Piersicile se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga. Ouale se inglobeaza pe rand in crema de mac si gris apoi aceasta se repartizeaza deasupra blatului. Jumatatile de piersici se aseaza peste crema, cu gaura in jos. Se coace 40 de minute.

Lasă un răspuns