Prajitura cu mac, visine si bezea


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
150 gr faina
150 gr mac macinat
150 gr zahar
1 lingurita bicarbonat
4 galbenusuri
200 ml lapte
150 gr unt
200 gr visine din compot
coaja de la 0 lamaie
1/2 borcan gem (eu am pus de caise)
Bezea:
4 albusuri
100 gr zahar
zeama de la o jamaie

Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute.
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Se intinde gemul peste blatul scos din cuptor, apoi spuma de albusuri si se presara putin mac. Se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos.

Lasă un răspuns