Prajitura cu mac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Aluat:
400 gr faina
200 gr unt
1/2 praf de copt
6-7 linguri lapte
50 gr zahar
Umplutura:
500 gr mac
250 gr zahar
600 ml lapte
80 gr gris
80 gr amidon
4 albusuri
coaja de lamaie

Framantati un aluat din toate ingredientele. Din 3/4 se intinde o foaie care se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Din 1/4 se intinde o foaie care se taie in fasii subtiri.
Laptele se pune la fiert cu zaharul. Se adauga macul macinat, apoi grisul si amidonul, amestecand mereu pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se adauga albusurile batute spuma si coaja rasa de lamaie. Se toarna amestecul in tava, iar peste se aseaza fasiile de aluat in forma dorita. Eu mai am de lucrat la design :) Sau impartiti aluatul in doua si puneti o foaie sus, una jos.
Se coace pentru 35-40 de minute la 180C, in cuptorul preincalzit.

Lasă un răspuns