Prajitura cu mere caramel


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru stratul de mere:

1,5 kg mere

100 gr zahar

100 g biscuiti

unt pentru uns tava

Ingrediente pentru pandispan:

5 oua

250 gr zahar

250 gr faina

50 ml ulei

1 plic de vanilie

un strop de sare

Se pune zaharul intr-o tigaie antiaderenta pe foc mare, cind incepe sa devina maro pe margini se ia tigaia si se invirte astfel incit sa se topeasca tot zaharul, se adauga merele rase, se lasa la fiert pina se evapora tot lichidul si eventual se aromatizeaza cu scortisoara dupa placerea fiecaruia. Se lasa sa se raceasca.

Se bat albusurile cu zaharul in ploaie, se adauga galbenusurile si incet faina, apoi uleiul si putina zeama de lamiie.

Se unge cu unt o tava de circa 20 pe 30 cm, se aseaza stratul de biscuiti pisati si apoi stratul de mere. Deasupra se toarna compozitia de pandispan.
Se coace la 180°C pentru 30 de minute. Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se scoate din tava intorcind-o cu fundul in sus astfel incit deasupra sa fie stratul cu mere.

Lasă un răspuns